МОВЕНС – ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД БОЛКАТА И ДВИЖЕТЕ СЕ СЛОБОДНО

Нема ништо полошо од тоа да станете наутро и да ве болат сите коски. Зглобовите се отечени, глуждовите “нераскрцкани“ и за секое движење ви е потребен екстра напор. Како поминуваат годините, ваквите тешкотии стануваат се поизразени. Но, навремената превенција и земањето соодветни суплементи можат да го одложат проблемот, но истовремено и да ги елиминираат симптомите.

Во поново време, со оглед дека артритисот, остеоартритисот и останатите проблеми со коскениот систем се огромен здравствен проблем, стратегијата за лекување, освен со конвенционални лекови, се фокусира на рана превенција заради спречување или забавување на ограничувањата на коскените функции.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

За решавање на овие проблеми, најважно е комбинирањето на природни состојки, кои имаат улога на подобрување на функцијата на зглобовите, служат како нивна храна, го одржуваат здравјето на коските и придонесуваат за изградба на здрави зглобни ткива и ’рскавица.

Dr. Viton –MOVENS таблетите во својот состав имаат балансиран процент на природни помагачи за безбедно и сигурно ослободување од болка, оток и воспаленија, овозможувајќи непречена и лесна подвижност.

ХОНДРОИТИН СУЛФАТ – се користи за остеоартритис, состојба при која ’рскавицата во зглобите се распаѓа. Хондроитин сулфат е еден од градивните делови кој може да ги успори ова распаѓање. Докажано ја подобрува функцијата на зглобовите и ја елиминира болката и за забавува прогресијата на остеоартритисот. Комбинирањето со глукозамин го поттикнува неговото дејството и ги редуцира симптомите на болеста.

МСМ – природна состојка која се смета за храна на зглобовите. Најчесто се користи при артритис и се комбинира со хондроитин сулфат и Д-глукозамин. Има одличен ефект при бурзитис, честа болест која е карактеристична за рамената. Бурзите се кесички кои се наоѓаат распрснати низ системот за движење.

Д-ГЛУКОЗАМИН- лекарите барале форма на ’рскавицата која лесно се вари вио желудникот за да им помогнат на луѓето кои имаат потепкотии со зглобовите. Истражувањето резултирало со потврда дека глукозаминот е е ден од градивните елементи на ’рскавицата кој не го оптоварува системот за варење. Глукозаминот има природни антивоспалителни својства и ефект против стареењето. Помага при лекување на симптомите кои се поврзани со возраста, како артритис или остеоартритис.

Придонесува за подвижност и опсегот на движењето и се грижи за општото здравје на зглобовите. Помага на хондроцитот кој се наоѓа во ’рскавицата со цел да формиран здрави зглобни ткива. Има улога при изградбата на посебни протеини кои ја одржуваат ’рскавицата здрава и силна.

ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН – допринесува за нормално создавање на колаген  потребен за нормална функција на ’рскавицата, коските, забите и крвните садови. За здрави зглобови најдобар е тип 2.

ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА – главно се користи за лекување на дегенеративни болести на зглобовите, односно артроза. Артрозата се јавува поради губење на ’рскавицата условена со стареењето, но и други бројни фактори. Најчесто се користи за артроза на колената и колковите,но помага и за други зглобови.

 

 

Пробај уште денес!
Нарачај го твојот МОВЕНС и кажи и збогум на болката во зглобовите!

Dr. Viton МOVENS можете да го нарачате онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

Dr. Viton МOVENS може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)