Сте слушнале ли за морскиот магнезиум?

Dr. Viton Marine Magnesium
Нашето тело целосно го апсорбира магнезиумот благодарение на неговата природна форма која се крие во длабочините на Ирското Море, поточно од минералното богатство на морската зелена алга, која се нарекува зелена марула (sea lettuce).
Неговата моќна форма го прави неверојатно ефикасен за многу здравствени состојби. Магнезиумот е неопходен  минерал што му е потребен на телото за да ги одржи нормалните мускулни и нервни функции, за здрав имунолошки систем, да го одржува срцевиот ритам и да изгради силни коски.

Dr. Viton Marine Magnesium е неопходен за:
Релаксација на мускулите;
Здраво срце;
Одржување на добра состојба на нервниот систем;
Регулирање на употребата на калциум и други минерали во телото;
Формирање на здрави коски и заби;Регулирање на метаболизмот на хранливи материи како што се протеини, киселини, масти и јаглехидрати;
Регулирање на производството на холестерол;
Зголемување на енергијата;
Регулирање на нивото на инсулин;
Одржување на структурното здравје на клеточните мембрани во телото.