Математичка формула со која ќе пресметате колку ќе биде високо вашето дете ?

Постои формула за сметање на висината на детето според висината на таткото и мајката, но таа не е многу сигурна, бидејќи новите генерации се многу повисоки од претходните.

Сепак, ние ќе ви кажеме како да ја пресметате висината кое вашето дете веројатно ќе ја достигне, со една напомена дека за девојчињата е многу попрецизна, додека кај машките може слободно да додадеме уште 5-10 см.

Соберете ја висината на мајката и таткото. Добиениот резултат поделете го со два (средната висина на родителите). За машките додадете 6,5 см, а за девојчињата одземете 6,5 см.