Магнезиумот може да ја спречи Алцхајмеровата болест и да третира депресија и анксиозност

Со влошување на здравствените навики на нашата модерната култура, не е изненадување дека Алцхајмеровата болест е поврзана со намалени нивоа на магнезиум.

Таложење на токсините е евидентно кај пациенти со опаѓање на когнитивните способности симптоматично за патогенезата на Алцхајмеровата болест.

Се покажало дека враќањето на соодветни нивоа на магнезиум во мозокот спречува понатамошно намалување на когнитивните функции.

Една студија покажува дека со дополнителен третман на магнезиум во период од 17 месеци се намалува акумулацијата амилоиден талог во регионот на хипокампусот на мозокот за 35,8%, а за 36% во префронталниот кортекс. Некои истражувачи дури предложија дека развојот на болеста може дури и да се повлече по терапија со магнезиум.

Магнезиумската терапија третира депресија:

Познат како анти-стрес минерал, покаченото ниво на магнезиум во клетките го стимулира производството на серотонин кој го подобрува расположението. Клиничките студии откриле дека 125-300 mg суплементивен магнезиум е ефикасен во лекувањето на симптомите на депресија, по само една недела.

Терапијата со магнезиум третира анксиозност:

Дали некогаш сте доживеале случаи кога сте биле високо реактивни кон ситуации или луѓе за минимална или без очигледна причина?

Вашето тело може да ви сигнализира дека вашите клетки се дефицитарни на магнезиум.

Запомнете, нашите клетки го користат магнезиумот како еден вид на извор на гориво за биолошките процеси за да функционираат. Што повисок износ на физички и ментални напори во нашите животи, со толку поголема стапка нашите тела ги осиромашуваат изворите на магнезиум.

Терапијата со магнезиум ги лекува симптомите на анксиозност преку тоа што ги опушта нервите, помага во варењето на храната, ја олеснува мускулната тензија и воспоствува здрави нервни реакции.

Нездравите нервни импулси во хипокампусот можат да предизвикаат фактори кои придонесуваат за поттикнување на страв и анксиозност.

Терапијата со магнезиум не само што ја зајакнува способноста на нервите во мозокот да функционираат правилно, но, исто така, ја зголемува селективноста на нервите кои се запалуваат со што се намалува ризикот од возбуденост и агитација

Одбери Dr. Viton – Магнезан Б6!

Dr. Viton – Магнезан Б6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Магнезан Б6може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)