МАГНЕЗИУМ – За живот без стрес

Постојано се чувствуваш исцрпено и секој втор ден те мачи главоболка? Нема, нема, па лошо си расположен и не ти е до ништо. Мускулите ти се грчат, понекогаш и ушите ти зујат… Од време на време чувствуваш и некое кусо, но силно срцебиење. И си велиш, не, ништо не ми е, ме стигнале нервозите, стресот, а и не сум наспан како што треба.

Но, секој знак што ти го испраќа телото не е за џабе. Тоа се ситни сигнали што те предупредуваат да се свртиш кон себе и да го слушнеш организмот што сака да ти кажа. Бидејќи ваквите состојби, несомнено ти укажуваат дека нешто не е во ред и наместо да си помогнеш, ти влегуваш во маѓепсан круг чиј данок на крајот е твоето здравје.

Затоа, треба да почнеш да делуваш веднаш.

Докажано е дека недостатокот на магнезиум во телото се манифестира токму преку овие наведени симптоми, особено што се знае дека овој минерал во организмот сам не се создава, туку треба ТИ сам, дополнително да го внесеш во организмот.

Држењето на организмот во состојба на недостаток на магнезиум ќе ти го поремети пред се справувањето со секојдневните животни предизвици, па и најмала ситница ќе те извади од такт, ќе ти го подигне нивото на стрес и ќе ти го расипе ќеифот, ќе станеш нервозен и потоа ништо нема да ти оди од рака. Без доволно магнезиум нема да спиеш доволно, ќе си го пореметиш ритамот на сонот, ќе се јавуваат чести главоболки, па ќе почнат да страдаат како крвните садови, така и срцето.

Една кесичка дневно те дели од тоа да секој ден срцето ти вели благодарам што се грижиш за мене, а нервите да бидат среќни што почнал уште еден нов ден. Dr. Viton Magnezan C е твоето благодарам за тебе.

Течната комбинација на магнезиум и витамин Ц во производот на Dr. Viton Magnezan C овозможува на наједноставен начин да внесеш во телото доволна количина суплементи кои се природна поддршка и на срцето и на нервниот систем.

Магнезиумот е важен бидејќи влијае на работата на бројни ензими во телото кои се клучни за размената на материи, но и помага за правилно извршување на бројни телесни функции и балансирано работење на цел организам.

Кога нивото на магнезиум во телото е на оптимално ниво цревата полесно работат, мускулиите подобро функционираат и се опуштени,а  не згрчени, срцето чука правилно, а и полесно се бориш со секојдневниот стрес.

Витаминот Ц е признат антиоксидант кој го шитити телото и кој кога балансирано се комбинира со минерал, во случајов магнезиум, делува со сета своја моќ и е благодат за телото.

Не одложувај, стани и веднаш дај му го телото тоа што ти го бара – . Dr. Viton Magnezan C.

 

Dr. Viton – Magnezan C можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)