Ве болат зглобовите? Еве како можете да си помогнете!

Чувствувате болка, вкочанетост и чкрипење на зглобовите секој пат кога ќе станете по подолго седење? Или можеби ви се случува од нигде никаде да ве пресече оштра болка во коленото или дланката? Ако мислите дека сте почнале да си ги чувствувате годините и дека така едноставно мора да биде, не сте во право.

Со природна терапија и навремено воочување на симптомите, проблемот може да се реши.

Dr. Viton MOVENS таблетите во својот состав имаат балансиран процент на природни помагачи за безбедно и сигурно ослободување од болка, оток и воспаленија, овозможувајќи непречена и лесна подвижност.

Ненавремената грижа и санирање на симптомите што се јавуваат кај зглобовите може да ви ја ограничи подвижноста, да ви предизивка воспаление и на зглобот, но и на тетивите и лигаментите и да ви предизвика таква болка што дури и еден направен чекор ќе ти биде тежок подвиг.

Постојаната болка и нејзиното игнорирање доведува до хронично воспаление кое почнува да го “нагризува“ зглобот, ’рскавицата, но и самата коска. Тогаш, може да дојде до трајни оштетувања кои никако не можат да се решат освен со хируршка интервенција или вградување на вештачка замена.

Токсините кои се насобираат во телото, можат да се акумулираат во зглобната ’рскавица и во самиот зглоб (т.е. синовијалната течност) и да доведат до негативни ефекти кои се манифестираат со болка и повремена вкочанетост.

Лекарите, последниве неколку децении како стратегија за лекување на артритисот, остеоартритисот и останатите проблеми со коскениот систем, освен конвенционалните лекови, советуваат во секојдневната рутина за грижа на здравјето, да вклучите и природни состојки. Таквиот пристап не само што ги ублажува и смирува симптомите, туку во експресно брз рок ја подобрува подвижноста и го успорува влошувањето на болеста.

За решавање на овие проблеми, најважно е комбинирањето на природни состојки, содржани во моќната комбинација Dr. Viton MOVENS кои имаат улога на подобрување на функцијата на зглобовите, служат како нивна храна, го одржуваат здравјето на коските и придонесуваат за изградба на здрави зглобни ткива и ’рскавица.

ЗОШТО Е МОЌНА КОМБИНАЦИЈАТА НА DR.VITON-MOVENS?

ХОНДРОИТИН СУЛФАТ – се користи за остеоартритис, состојба при која ’рскавицата во зглобите се распаѓа. Хондроитин сулфат е еден од градивните делови кој може да ги успори ова распаѓање. Докажано ја подобрува функцијата на зглобовите и ја елиминира болката и за забавува прогресијата на остеоартритисот. Комбинирањето со глукозамин го поттикнува неговото дејството и ги редуцира симптомите на болеста.

МСМ – природна состојка која се смета за храна на зглобовите. Најчесто се користи при артритис и се комбинира со хондроитин сулфат и Д-глукозамин. Има одличен ефект при бурзитис, честа болест која е карактеристична за рамената. Бурзите се кесички кои се наоѓаат распрснати низ системот за движење.

Д-ГЛУКОЗАМИН– лекарите барале форма на ’рскавицата која лесно се вари вио желудникот за да им помогнат на луѓето кои имаат потепкотии со зглобовите. Истражувањето резултирало со потврда дека глукозаминот е е ден од градивните елементи на ’рскавицата кој не го оптоварува системот за варење. Глукозаминот има природни антивоспалителни својства и ефект против стареењето. Помага при лекување на симптомите кои се поврзани со возраста, како артритис или остеоартритис.

ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА или зглобна течност e основа за непречено движење и одржување на зглобовите. Со годините, нивото на природна хијалуронска киселина во телото се намалува и е неопходно да ја надместите.

KОЛАГЕНОТ помага во зачувување на зглобовите и одржување на ‘рскавицата. Со тек на времето, тело почнува да произведува сè помалку колаген, а со тоа коскената и мускулна структура ја губи еластичност,  цврстина, станува опуштена и може да дојде до целосно нарушување на здравствената состојба и мобилноста на телото.

ВИТАМИНОТ Ц  игра значајна улога во синтезата на колагенот. Синтезата на колагенот со витамин Ц обезбедува добра структура на кожата која е затегната, поздрава и поубава, а коските, тетивите, ‘рскавицата и крвните садови (капилари) стануваат поцврсти и поотпорни.

ВИТАМИНОТ Д3 е главната поддршка на коските со одржување на нивото на калциум и магнезиум. Бидејќи зглобовите добиваат хранливи материи преку самите коски, а здравите и силни коски се клучни за здрави зглобови.

ДВИЖИ СЕ СЛОБОДНО СО MOVENS

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Во аптеките на ЗЕГИН, EУРОФАРМ, ДМ – МАРКЕТИТЕ, КОСМО-ТИНЕКС и во сите подобро снабдени аптеки во Македонија.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:

https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

НАРАЧКИ НА ТЕЛЕФОН: (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)