Ослабете 15 килограми за 21 ден со Кефир и ленено семе

Бројките звучат неворојатни, но сепак се вистинити. За 70 години, низ нашите зрева ќе поминат околу 100 тона храна и 40.000 литри течност, од истите во стомакот и цревата можат да се наталожат и до 15 килограми токсични отпади.

За фактот дека вашите црева се валкани сведочат честите запеци (опстипација), нарушениот метаболизам, дијабетесот, прекумерната или недоволната тежина, болестите на бубрезите и црниот дроб, болестите со слухот и видот, лошата состојба на кожата, косата и ноктите, како и други болести, од артритис до рак.

Со помош на клизма може да се очисти само мал дел од дебелото црево, односно 40-50 см, а третманот на перење на цревата со помош на специјална апаратура е многу скап, долготраен и не е безопасен за цревната микрофлора.

Конзумирањето на една до три лажици брашно од ленено семе во рок од три недели може потполно да го исчисти дебелото и тенките црва од долгогодишниот слуз, фекалните наслаги и паразитите, притоа целосно зачувувајќи ја цревната микрофлора. Оваа метода овозможува брза нормализација на тежината и согорување на масните наслаги. Позитивно влијае на регулирањето на липидниот метаболизам. Брашното од ленено семе може да ги апсорбира и елиминира токсините во организмот и да го намали нивото на холестерол во крвта.

Овој лек ќе ви помогне доколку имате гастритис, колитис, чир на желудник и на дванаесетпалечното црево, болести на уринарниот тракт, цистит, пиелонефрит, прекумерна тежина, како и нарушен метаболизам.

Наместо појадок, три седмици конзумирајте ја оваа смеса:

  • Прва седмица: 1 лажица ленено брашно помешано со 100 мл кефир
  • Втора седмица: 2 лажици ленено брашно помешано со 100 мл кефир
  • Трета седмица: 3 лажици ленено брашно помешано со 150 мл кефир

Ако ви е проблем да најдете ленено брашно, купете ленено семе и ситно сомелете го. Немојте да правите резерви за повеќе денови. Најдобро е доколку секое утро си подготвувате свежа порција.

Задолжително пијте по 2-3 литра вода на ден.

Чистењето на цревата на овој начин можете да го практикувате еднаш годишно.