Со кефир до чисти црева за само 3 недели

Општо познато е дека за да се ослободите од многуте болести доволно е да ги исчистите цревата од слуз, фекални наслаги и други паразити. За 70 години живот низ нашите црева поминуваат 100 тони храна и 40 илјади литри течност, со што би можеле да заклучиме дека во стомакот се таложат 15 килограми фекални наслаги и токсични отпади. Тие ја трујат нашата крв и нанесуваат штета на организмот.

Фактот дека цревата се валкани, сведочи затворот, нарушениот метаболизам, дијабетесот, прекумерната или недоволната тежина, болестите на бубрезите, црниот дроб, болести на видот и слухот, лошата состојба на кожата, косата и ноктите, како и други болести, од артритис до рак.

Со помош на клизмата може да се прочисти само мал дел од дебелото црево, 40-50 цм, додека пак третманот плакнење на цревата со помош на апарат е скап,  одзема многу време и е опасен за цревната микрофлора.

Консумирањето на 1-3 лажички брашно од ленено семе во рок од 3 недели потполно ќе ги исчисти дебелото и тенкото црево од долгогодишната слуз, фекални наслаги, паразити, на потполно безбеден начин за цревната микрофлора.

Овој метод овозможува брзо нормализирање на тежината и согорување на масните наслаги. Позитивно влијае на регулацијата на липидниот метаболизам. Брашното од лененото семе е во состојба да ги апсорбира и елиминира токсините во организмот, го намалува нивото на холестерол во крвта.

colon

Индикации за употреба:

-Воспаление на респираторниот тракт, гастроинтестиналниот тракт

-Гастритис, колитис, чир на желудник, дуоденумот

-Болести на уринарниот тракт, циститис, пиелонефритис

-Прекумерна телесна тежина, промени во липидниот метаболизам.

Рецепта за чистење на цревата со брашно од ленено семе:

3 недели наместо појадок консумирајте ја оваа смеса

1 недела- 1 лажичка брашно од ленено семе помешано со 100мл кефир.

2 недела- 2 лажички брашно од ленено семе помешано со 100мл кефир.

3 недела- 3 лажички брашно од ленено семе помешано со 150мл кефир.

Доколку не можете да најдете брашно од ленено семе, купете ленено семе и истото измелете го. Немојте да правите залихи за повеќе денови бидејќи семето може да се расипе. Најдобро е секое утро да подготвите нова порција.

Оваа смеса консумирајте ја секое утре наместо појадок, притоа многу е важен внесот на вода, дневно пијте најмалку 2 литри вода. Одлични резултати се постигнуваат со консумација на вода помешана со мед.

Чистењето на цревата на овој начин се спроведува еднаш годишно.

Бидете здрави!