Кажете збогум на брчките и проблемите со кожата

Иако, на козметичкиот пазар, иновативни формули и спектакуларни состојки се воведуваат скоро секој ден за да се решат најразлични проблеми со кожата, витаминот Ц е еден вид класика кој уште долго ќе остане на престолот во борба против брчките.

Едноставно, го активира колагенот, a со тоа ги нокаутира брчките. Кога има колаген нема брчки, а кожата која се третира со Витамин Ц особено во концентрирана форма како серум, сјајниот и блескав изглед е загарантиран.

Колагенот е природен протеин во нашата кожа кој што осиромашува со текот на годините. Со се пониското ниво на колаген во твојата кожа доаѓа и до појава на првите ситни линии па се до најдлабоки брчки.

Витаминот Ц е апсолутно неопходен за синтеза на колагенот во твојата. Витаминот Ц е основен кофактор за двата ензими потребни за синтеза на колаген: пролил хидроксилаза (за стабилизирање на молекулот на колаген) и лизил хидроксилаза (за давање структурна јачина на вкрстено поврзување).

Доколку започнете да ја третирате кожата секој утро и секоја ноќ со серум кој содржи концентрирана форма на Витамин Ц и без стручни објаснувања самите ќе ја воочите разлика.

Витаминот Ц во форма на серум одговара на сите типови кожа, а покрај тоа што им се спротивставува на брчките добивате и третман плус, а тоа е изедначен тен и свежина.

Секоја жена треба да води грижа за својата кожа. Кожата е најголемиот орган кој треба да се негува, а убавата и негувана кожа делува и на нашето психичко здравје, самодоверба и сигурност.

Секоја жена без разлика на возраста сака да се негува, но од толку козметички препарати на пазарот настанува забуна за што да се одлучите.

Без двоумење Dr.Viton – Vitamin C Serum е соодветен за сите типови кожа и возрасти. Никогаш не е прерано или предоцна да започнете со негата на кожата со овој серум бидејќи е основата на убавата и здрава кожа.

Dr. Viton Vitamin C Serum  можеш да го купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

можеш да го нарачаш онлајн на https://alfalab.mk/proizvodi/vitamin-c-serum/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton Vitamin C Serum ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!