Kако да го заштитиш својот мозок и да му помогнеш да се врати во форма?

Ако имаш се поголеми проблеми со концентрацијата, тешко се фокусираш и ти станува се потешко да завршиш некоја умствена работа која порано си ја завршувал со најголема леснотија, тогаш нешто дефинитивно ја забавува или менува работата на твојот мозок.

Но не грижи се зошто не си сам!

Модерниот начин на живот под постојан стрес, и во средина со енормно ниво на загаденост забрзано и предвремено не старее сите, а како што старееме ние, така старее и нашиот мозок. 

Неуродегенерацијата и отежнатата работа на мозокот, која би се очекувало да се случи во поодмината старост, денес е многу честа појава и се појавува и кај младите лица.

Но, прашањето е:

Kако да го заштитиш својот мозок и да му помогнеш да се врати во форма?

Одговорот е еден:

Во својата исхрана додај холин!

Холинот е микронтритиент кој:

  • Го храни мозокот
  • Ги подобрува синаптичките врски
  • Го заштитува мозокот од неуродегенерација
  • Ја подобрува мисловната активност
  • Ја подобрува концентрацијата
  • Ја подобрува меморијата

Холинот е важен и за создавање на неуротрансмитерот ацетилхолин, за кој е докажано дека е понизок кај лицата со Алцхајмерова болест.

Квалитетниот додаток во исхраната Dr. Viton – Choline, доаѓа во пакување од 30 капсули, и секоја капсула содржи 500мг холин битартарат, токму толку колку што ти е потребно, за да ги задоволиш твоите дневни потреби!

Без доволна количина на холин, колку и да сакаш, функциите во твоето тело не би се одвивале нормално, и твојот мозок не би можел да функционира беспрекорно.

Затоа не чекај помогни му на твојот мозок сега да се врати во форма,и нарачај Dr. Viton – Choline веднаш!

Производот може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Зегин, Виа Фарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

На телефонскиот број: (02) 3218-821 (во работен ден од 8:30 до 15:30 часот).

или онлајн на:  https://alfalab.mk/proizvodi/choline/

И ние ќе ти го доставиме во најбрз можен рок, на твојата домашна адреса со брза пошта!