Како да го зајакнете имунитетот брзо и лесно

Брзиот начин на живот значи и постојано конзумирање на брза храна и живот под притисок. На тој начин ден за ден ни се намалува имунитетот, а поради тоа сме се поподложни на бројни вируси, инфекции и бактерии.

Имунитетот значи штит, златен оклоп на нашето здравје и живот. Доколку не сме заштитени соодветно ќе бидеме “ранети” од многу болести и вируси. Затоа треба што е можно побрзо да се заштитите бидејќи вирусите напаѓаат.

Уште на почетокот правите грешка!

Постојано пиете витамини и минерали, но секогаш заборавате на едно нешто, а тоа е омега 3 есенцијалните масни киселини кои не смеат да бидат заборавени бидејќи имаат драгоцено влијание врз нашиот имун  – систем.

Доколку нашето тело е богато со омега 3 есенцијални масни киселини нашето тело ќе биде поотпорно на секој вирус, на секоја бактерија, а притоа виталните органи ќе функционираат во хармонија.

Ќе ги внесувате преку храна?! Повторно грешите!

Незможно! Пред се нашата трпеза е многу сиромашна со омега 3 масни киселини и колку и да внесуваме преку храна никогаш нема да е доволно бидејќи на нашето тело му треба дневна и внимателно селектирана доза од овие масни киселини. Затоа најдоброто од се е да ги внесувате како природен додаток во исхраната на дневна база.

Омега 3  / Зошто се толку значајни за нашето здравје?

Затоа што регулираат клучни процеси во нашиот организам. Влијаат на зајакнување на имуниот одговор на нашиот организам, а исто така имаат важна функција во синтеза на хормоните.

Омега 3 масните киселини се одговорни за производство на простагландини кои се одговорни и за намалување на коагулација на крвта и нивото на штетниот холестерол, а истовреме го зголемуваат и нивото на добриот холестерол HDL .

Нашето срце директно зависи од внесот на Омега 3 масни киселини кои како војници го штитат комплетно нашиот кардиоваскуларен систем.  Здраво срце значи срце богато со Омега 3 масни киселини.

Исто така Омега 3 масните киселини го намалуваат и интензитетот на сите воспалителни процеси во нашиот организам. Со еден збор тие се златен штит на нашето здравје.

Едноставно  неопходни за да може нашето здравје да биде отпорно и на хронични и на вирусни заболувања. Колку телото не потклекнува на хроничните заболувања толку и неговиот имунитет останува витален и здрав да се бори со сојузниците.

Dr. Viton – Omega 3 можете да го нарачате онлајн ➡️
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-omega3/

Dr. Viton – Omega 3 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)