Како да го намалите салото на стомакот

Уживањето во вкусната храна полна со шеќери и масти покрај тоа што не е здрава исто така делува на успорување на нашиот метаболизам, го прави „мрзелив“ и така започнува таложењето на масните наслаги – салото, а најмногу на стомакот.

Таа храна е богата со јаглехидрати, а мастите од неа најмногу се таложат на делот околу стомакот.

Ензимите од црниот дроб ги трансформираат сите внесени јаглехидрати во масти кои се соединуваат меѓусебно и формираат масно ткиво кое се натрупува во пределот на стомакот. Јаглехидратите се претвораат во масти па вие набрзо чувствувате глад.

Масното ткиво или салото околу стомакот најтешко се намалува и поради таа причина потребен е додаток во исхраната кој ќе помогне да се делува директно на таложењето на тие масни наслаги.

Граснијата природно е богата со хидроксицитричната киселина која ги блокира овие ензими и ги претвора јаглехидратите во енергија. Исто така гарсинијата ги претвора јаглехидратите во гликоген, шеќер кој му е потребен на организмот за енергија.

На овој начин, телото добива доволно енергија и на тој начин апетитот се намалува, чувството на глад исчезнува, а со тоа постепено почнуваат да се намалуваат масните наслаги.

Хидроксицитричната киселина од гарсинијата го запира процесот на продуцирање масти во вашето тело со инхибиција на ензимот цитрат – лиаза коешто вашето тело го користи за да направи масти од јаглехидрати. Таа, исто така, може да помогне во намалувањето на лошиот холестерол.

Nature Essential – Гарсинија е вистинска поддршка за сите оние кои долго време се мачат со намалување на вишокот килограми кои не се поволни по нивното здравје.

Пробај уште денес!

Направете брза онлајн нарачка – https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-garcinia-cambogia/

Nature Essential – Гарсинија може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на Cosmo – Tinex, dm – дрогерии сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)