За да ве

Не постои едноставен рецепт за победа! Се што ти треба вклучува соодветна програма за тренинг, исхрана и доволна количина на МАГНЕЗИУМ.

Замор, напнатост, раздразливост и проблеми со концентрацијата се знаци чија причина најверојатно е премалата количина на магнезиум во телото. Грчеви во потколеницата, како и напнатост во вратните, грбните и мускулите на рамената, кои се јавуваат одеднаш, често навечер за време на спиење и за време на спортски активности се потешкотии поврзани со недостаток на магнезиум.

 Што се случува? Мускулите одеднаш се стврднуваат и стануваат многу напнати. Ако ништо не превземеш, грчот на мускулот може да трае и неколку минути. Најчесто главната причина е недостаток на течности и хранливи материи. Ако истовремено недостасува и магнезиум, надразнетоста на мускулите уште повеќе се зголемува и веројатноста за појава на грчеви е исклучително голема.

Магнезиумот во Dr. Viton Magnezan C игра главна улога кога се зборува за оптималната конструкција на мускулите, стабилност на скелетот, а познато е и дека ја поддржува високата потрошувачка на кислород при спортски напор.

Добрата концентрација на магнезиум благодарение на Dr. Viton Magnezan C – ќе му помогне на твоето тело во борба против заморот како и за одржување на правилната концентрација на шеќер во крвта, што е клучно при секоја поголема физичка активност.

Магнезиумот на Dr. Viton Magnezan C ја потпомага природната регенерација на мускулите по тренинг или активност со голем физички напор, ги намалува грчевите во мускулите и обезбедува во клетките да има доволна количина на кислород за да се спречи процесот на производството на млечна киселина, која предизвикува болка и чувство на исцрпеност.

Витаминот Ц како еден од најмоќните антиоксиданти ќе му помогне на телото да се ослободи од штетните материи во телото и можност да работи со полн капациетет при секоја физичка активност.

Dr. Viton Magnezan C содржи форма на магнезиумот наречена магнезиум цитрат, кој врзан во ваква форма многу добро се апсорбира во клетките во кои се одвиваат биохемиските процеси и има бројни позитивни ефекти, особено на мускулите и ткива.

Dr. Viton Magnezan CОДЛИЧНА ПОМОШ при грчеви на мускулите, при голем физички напор и опуштање на телото по напорен тренинг.

 АКТИВИРАЈ СЕ ФИЗИЧКИ , НО НЕ БЕЗ DR. VITON MAGNEZAN-C

Dr. Viton – Magnezan C можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)