Dr.Viton K2 Komplex за цврсти коски и здрави крвни садови!

Витаминот К во природата се среќава во две основни форми, витамин К1 или филокинон и витамин K2 или менаконон.  Витаминот К1 има растително потекло, и најмногу се среќава во зелените лиснати зеленчуци и е одговорен за правилното коагулирање на крвта.

Витаминот К2 се присатен во мали количини во месото и во ферментираната храна, а го создаваат и добрите бактерии кои живеат во нашите црева, и е неопходен за многу процеси во човечкото тело.

Долготрајната или честа употреба на антибиотици може да ги убие добрите бактерии во цревата кои создаваат витамин К2 и да го намалат неговото количество во телото.  Недостаток на витамин К може да имаат луѓето чија крв побавно коагулира, и кои се поподложни на создавање на модринки и крварења, како и оние кои патат од хронични или чести гастроинтестинални проблеми.

При дефицит на овој витамин може да се намали и минерализацијата на коските, и да дојде до појава на остеопороза, но и да се наруши и одвивањето на други важни процеси во телото.

Недоволниот внес на витаминот  К2 со исхраната може да доведе до послаби коски и да го зголеми ризикот од скршеници. Со научни студии е докажано дека редовната употреба на менакинон го намалува ризикот од остеопороза кај ризичните групи.

Како еден од главните учесници во коскениот метаболизам, витаминот K2 има способност да го активира остеокалцинот, протеин кој му помага на калциумот да се вгради во коските. Истовремено спречувајќи го наталожувањето на калциумот во други делови од телото.

Со научни студии е докажано дека кога калциумот се внесува зедно со соодветна количина на витамин К2, се постигнува позитивен ефект за зацврстувањето на коските,но се спречува да дојде до дисбаланс во нивото на калциум и негово евентуално наталожување во крвните садови.

На тој начин се се задржува флексибилноста на крвните садови, се спречува артеросклерозата и се зачувува здравјето на кардиоваскуларниот систем.

Dr.Viton K2 Komplex  е уникатен додаток во исхраната кој содржи Витамин К2 , во комбинација со  органски калциум (добиен од морска трева), витамин Д3, магензиум и цинк.одлична комбинација за здрави коски и одлично кардиоваскуларно здравје!

Dr.Viton K2 Komplex :

  • Ги зајакнува и зацврстува коските и забите
  • Го намалува степенот на ослабување на коските и ризикот од остеопороза
  • Го намалува ризикот од скршеници
  • Го намалува ризикот од артеросклероза
  • Ги одржува здрави срцето и крвните садови
  • Помага при проширени вени и испукани капилари
  • Може да ја намали сколноста за создавање на модринки

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/ или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!