Дознајте ги виновниците за надуеност и проблеми со стомакот

Во последниве години се повеќе луѓе се жалат на проблеми со надуеност и проблеми со варењето на храната. Еден од главните причнители е стресот, но и исхраната исто така може да предизвика појава на вакви проблеми. За почеток избегнувајте ја хранат и пијалоци кои предизвкуваат дигестивни пореметувања.

Освен тоа што може да предизвикаат надуеност, понатаму проблемот може да се развие и да доведе до проблеми со варење на храната, запек, дијареа и многу други болести. Затоа регулирајте го внесувањето на алкохолот, антибиотици, кафе, чај и зачини.