Чоколадото го забрзува пулсот

Во последно време чоколадото е мета само на добри разговори, меѓутоа, новата американска студија носи лоши вести…

Оваа студија покажала дека секојдневното внесување 37гр. Темно чоколадо, за 6 недели го забрзува пулсот, а исто така има и негативен ефект врз крвниот притисок и другите хематолошки варијабли.

Ова се резултатите од само една студија и нема место за паника. Во секој случај овој текст ви го расипа расположението, смирете се и земете една коцка чоколадо!