Брокули & чај од камилица ефикасна комбинација & моќен лек за сите типови дијабетес

Брокули 

Научниците од Универзитетот во Англија, отркиле дека состојката од составот на брокулата – сулфоратанот, му помага на организмот да создаде ензими, кои ги штитат крвните садови. На тој начин го смалуваат ризикот од кардиоваскуларните болести, кај дијабетичарите. Исто така, ова е посебно важно, затоа што дијабетичарите пет пати повеќе заболуваат од срцеви болести.

Чај од камилица 

Едно истражување, кое е објавено во часописот за земјоделство и хемија, покажало дека овој популарен чај, може да спречи компликации, кои настануваат по пат на дијабетесот, како што се оштетувања на нервите и бубрезите, како игубење на видот. Чајот од камилица инхибира  ензими и собитол кај дојабетичарите, чии што зголемено ниво се доведува во врска со овие компликации.