Замастен црн дроб од масна храна и алкохол се чисти и третира со…

Брзиот начин на живот значи и брза храна и често уживање во неа.
Масната храна и храната полна со шеќери е вкусна за непцето, но штетна за црниот дроб.

Алкохолните пијалоци се непријател број 1 на црниот дроб. Навиките тешко се менуваат, a црниот дроб страда, но мора нешто да превземеме!

Покрај тоа што мораме да ги менуваме навиките поврзани со храната црниот дроб си бара и редовен дневен третман за народски кажано да се „одмасти“.

Артичокот е на прв на листата одмастувачи на црниот дроб доколку се користи како природен суплемент – додаток во исхрана.

Нездравиот начин на исхрана е главната причина за замастување на црниот дроб, но благодарениe на артичокот како ризница од најмоќните антиоксиданси и можноста на црниот дроб да се регенира како проблем е решлив.

Со редовното користење на Nature Essential – АРТИЧОК како дневен додаток во исхрана, црниот дроб постепено почнува да се одмастува, а здравјето да се подобрува од месец за месец.

Nature Essential АРТИЧОК е полн со антиоксиданси особено цинарин и силимарин кои на природен начин ја подобруваат општата здравствена состојба на црниот дроб со намалување на токсини и нивно полесно отстранување од целокупниот организам.

Цинаринот и флавоноидите, вклучувајчи го и лутеолинот, се силни антиоксиданси кои се „тајното богатство“ скриено во артичокот кои исто така можат да помогнат не само во лекување туку и како моќна превенција да не дојде до оштетувања на црнодробните ќелии.

Студии во на Универизтетот по медицина во Мадрид, Шпанија докажаа дека овие антиоксиданси активно го регенерираат и ги „санираат“ оштетените клетки на црниот дроб, кој е еден од најбавните органи за регенерирање во телото.

Модерната медицина конечно се надополнува со она за што традиционалната медицина е позната со векови наназад, а меѓу тие традиционални природни лекови се вбројува и артичокот – омилениот плод од медитеранот помоќен од било кој лек!

Nature Essential АРТИЧОК го заштитува црниот дроб од повторни воспаленија и инфекции, и ја подобрува неговата работа.

Пробај уште денес! Погрижи се за сопственото здравје!

Nature Essential – Aртичока можете да  нарачате онлајн ➡️ https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-articoka/

Nature Essential – Aртичока може да ja набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)