Најмоќниот природен зајакнувач на имунитетот – токму сега ти е потребен!

Уживањето во свежиот лук е малку непријатно за вашиот стомак, а посебно за вашиот здив и околина.

Иако можеби ги знаете здравствените придобивки на лукот неговиот непријатен мирис за околината делува да не го користиме секојднeвно, а само така има ефект.

Лукот е здрав, но за да ги даде своите максимални својства и да делува директно во подобрување на некои здравствени проблеми и состојби треба да е ферментиран.

Свежиот лук не може да делува на нашето здравје како лек доколку не е ферментиран во црн лук, во спротивно ќе биде само парче зеленчук со основна нутритивна вредност.

Затоа е тука Dr. Viton -Alizin,  супериорен суплемент кој нема непријатен мирис, а во неговиот состав се крие ферментиран црн лук – богатство од алицин, еден од најмоќните антиоксиданти и чувари на здравјето..

Како се добива тој црн лук?!… преку процес на внимателна ферментација на обичниот бел лук чии здравствени моќи се дуплираат неколкукратно, поточно се дуплира здравствените бенефити кои ги дава лукот.

Како црниот лук делува врз нашето здравје во овие 3 здравствени состојби:

Го намалува високиот притисок

Да имаш висок крвен притисок те остава на ризик од срцев удар и мозочен удар. Да земаш додаток во исхрана кој содржи алицин секој ден значително ќе делува на нормализирање на крвниот притисок за разлика од секојдневното земање на свеж лук чија концентрација на алицин е многу мала за да делува на намалување и регулирање на притисокот.

Лечи од обична настинка и штити од вируси

Повеќе не е вест дека лукот е имунолошкиот додаток кој може да помогне во лекувањето на обичната настинка. Бројни научни студии докажаа дека доколу се земаш концентирана форма на каде концентрацијата на алицин е точно дозирана веројатноста дека ќе настинете во текот на една година е намалена за 93%, а заштитата од други вируси и грип се намалува за 72%.

Алцхајмерова болест може да се спречи и третира

Уникатните антиоксиданти содржани во црниот лук можат да му помогнат на твоето тело да се бори против слободните радикали и други оксидативни оштетувања.

Покрај тоа што го намалуваат холестеролот и го намалуваат крвниот притисок, тие антиоксиданти ќе ја одржат вашата мозочна активност здрава. Тоа значи дека консумирањето на екстракт од црн лук може да помогне во спречување на мозочни заболувања, како што е Алцхајмеровата болест и деменцијата.

Кај лицата кои веќе страдаат од деменција и Алцхајмерова болест поволно делува како додаток во исхрана со што го успорува драстично процесот на развој на болеста.

Dr. Viton Alizin, ферментиран црн лук сега е достапен е во во аптекитe на: Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr. Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!