Зошто не трепкаш кога си пред компјутер и зошто е тоа штетно?!

Најверојатно не и токму затоа твоите очи се напрегаат и се оставени на милост и немилост на сината светлина што ја зрачи компјутерот.

Твоите очи примаат сина светлина од сите страни, а таа е штетна!

Зошто?

Бидејќи успева да продре длабоко сè до ретината и да поттикне предвремено стареење на окото.

Намалување на видот, соочување со очни болести многу порано од вообичаено и низа други пропратни симптоми како умор, несоница, намален фокус и работоспособност се должат на пречесто и предолго изложување на сина светлина.

Прво ќе ги триеш очите, па ќе те пецкаат, па ќе ги чувствуваш како суви и еден ден ќе се фатиш себеси како се мачиш да наденеш конец во игла.

Дали ќе ги заштитиш очите ако почнеш да носиш очила за пред компјутер? Да!

Дали е тоа доволно? НЕ!

Очилата ја блокираат сината светлина, соодветните филтри ги блокираат и УВА и УВБ зраците, но не обезбедуваат комплетна заштита од оксидативен стрес.

Штетните слободни радикали целат на сите здрави клетки во организмот, вклучувајќи ги и оние на сетилото за вид.

Видот е оптеретен со низа предизвици со денешното темпо на живот, па честопати и самиот недостиг на клучни хранливи материи може да резултира со подвалување на очната функција.

Но, со постојан дотур на внимателно селектирани хранливи материи, видот може да ги победи сите предизвици.

Токму затоа е создаден Ovidox, новиот природен препарат на Dr. Viton наменет за одржување на нормален вид и заштита од слободни радикали.

Овој сојуз од 7 состојки истовремено креира антиоксидантска заштита, но служи и како филтер кој го спречува продирањето на сината светлина во окото и плус го потхранува самото око за да стане поотпорно на негативните влијанија.

Антиоксидантската заштита во формулата е постигната преку комбинирање на екстрактот од боровинка и витаминот Е.

Лутеинот и зекасантинот како природни макуларани пигменти имаат примарна функција да го штитат окото од сината светлина и другиот тип на зрачење.

Цинкот и бакарот не можат еден врз друг и затоа се ставени во пар за да обезбедат непречена функција на очите.

Омега 3 од маслото од риба содржи ДХА – градбена компонента на ретината од која зависи видот и појавата на дегенеративни очни болести. Добрите омега-3 масти се неопходни за да се одржи влажноста на очите.

Што е подобар избор за заштита на видот од сина светлина, витамини или очила?

Одговорот гласи: Суплементот Dr. Viton – Ovidox! Два во еден додаток на исхраната кој нуди комплетна заштита на очите и видот. Делува како филтер од сина светлина, но и како антиоксидант кој го забавува стареењето на очите.

За бидеш во мода, носи blue light очила. За да го заштитиш видот, пиј Dr. Viton – Ovidox!

Производот може да го нарачате ONLINE со кликнување на копчето КУПИ ВЕДНАШ