Дознај што најмногу ти го загрозува видот!

Дали некогаш си помислил дека важните настани во твојот живот и сите убавини околу тебе ги сведочиш благодарение на видот?

Способноста да гледаш е твојата најголема супермоќ!

Но, и оваа супермоќ има рок на траење што во голема мера зависи од твојот начин на живот и исхрана.

Непријател број еден: СИНАТА СВЕТЛИНА

Ако работата ти е врзана со компјутер, а во слободно време си активен консумент на социјални медиуми и интернет, тогаш предолго си изложен на сина светлина која е понов непријател на видот.

Безброј уреди како мобилен, таблет, компјутер, светилките во домот, сонцето, сите емитуваат сина светлина која по подолго изложување продира длабоко во ретината загрозувајќи ја нејзината функција. Во ретината се обработуваат 90% од информациите што ги прима окото.

Доколку поминувате по неколку часа на ден користејќи електронски уреди имајте предвид дека се изложувате на голема опасност од синото зрачење кое го предизвикуваат екраните, а последиците се многубројни: главоболки, мигрени, промени во циклусот на спиење, предвремено стареење на очите, омалаксаност, замор, па дури и нервоза.

Непријател број два: ВОЗРАСТА

Втор посериозен непријател на видот е возраста за која се врзуваат низа дегенеративни болести како макуларна дегенерација, катаракта, увеитис, ретинопатија, аблација на ретината.

Без подробно да навлегуваме во анализа на сите овие очни болести, ќе го потенцираме она што е најважно да го знаеш, а се однесува на сите нив:

Превенцијата спречува 99% од болестите кои настануваат како резултат на природното трошење и пропаѓање на окото.

Очите неизбежно стареат и промените поврзани со видот и болестите ги засегнуваат сите, некој порано некој подоцна.

Штом очната болест настапи, многу се мали шансите истата да се искорени преку промени на животниот стил и исхрана, единствено може да се влијае на брзината на нејзиниот прогрес.

Нетретираните очни болести водат до слепило.

ЗАКЛУЧОК: Има начин да ги сопреш двата!

Без разлика дали непријателот на твојот вид си самиот ти – твојата навика и потреба на  долгочасовно изложување на сина светлина без филтер.

Или доаѓа природно преку самиот чин на стареење.

Неоспорен е фактот дека можеш да влијаеш и на двата фактори и успешно да го продолжиш животниот век на очите.

Како ќе го постигнеш тоа?

Со едноставна и брза интервенција што подразбира редовно консумирање на суплемент за заштита на видот.

Конкретно ти треба Dr. Viton – Ovidox, комплетно нов концепт за одржување на јаснотијата на видот и зајакнување на отпорноста на окото од слободни радикали кои поттикнуваат низа штети.

Dr. Viton – Ovidox е додаток на исхраната во кој се комбинирани состојки за заштита на видот и потхранување на очите, кои се прогласени за најефикасни во последните научни истражувања.

Ова е добитната комбинација:

Екстракт од боровинка и витамин Е – антиоксиданти кои штитат од оксидативен стрес и го зголемуваат имунолошкиот одговор на очите.

Лутеин и Зеаксантин – каротеноиди кои делуваат како УВ филтер и филтер од сина светлина.

Цинк и Бакар – задолжително одат во пар, бидејќи се врзуваат еден со друг и така успешно го потхрануваат окото и го одржуваат во функција.

Омега 3 од рибино масло – ги таргетира сувите и надразнети очи, додека ДХА е компонента на омега-3 неопходна за потхранување и одржување на ретината.

Дали Dr. Viton – Ovidox е доволен за да го заштитиш окото и видот од секој можен аспект?

ДА! Ништо повеќе не ти треба, затоа нарачај веднаш и купи си уште еден пар очила за сонце наместо очила за вид.

Производот може да го нарачате ONLINE со кликнување на копчето КУПИ ВЕДНАШ