Темното чоколадо ја спречува појавата на брчки

По новото откритије, жените може слободно да се препуштат на слаткото задоволство- чоколадата.

Резултатите од едно истражување покажале дека само еден ред од темно чоколадо дневно, може да ја спречи појавата на брчки. Оваа чоколада исто така може да го намали ризикот од заболување од рак.

Треба да се напомене дека овие корисни ефекти ги има само кај темното чоколадо, кое е богато со антиоксиданси, кои ги има во природата кај целите зрна какао. Научниците заклучија дека оние лица кои секојдневно уживаат во темното чоколадо, може да поднесат поголема количина на ултравиолетови зраци, кои се виновни за појава на брчки и го оштетуваат ткивото на кожата