Подигнете го расположението со суво грозје

Честото променливо расположение и тегобите кои ги создава може да ги ублажите со една состојка која ја имате дома а воопшто не сте знаеле дека може да помогне во таков случај. Истражувањата покажуваат дека во овој случај сувото грозје е експерт за решавање на овој проблем.

Може да припремите и еден вкусен напиток кој навистина ќе ви помогне. Ставете 2,5 дл црно вино да се вари заедно со три суви смокви и една рака суво грозје. Варете се додека не стане како густ сируп. Земајте по една супена лажица кога ќе ви текне, во текот на денот.

Практикувајте да јадете суво грозје наутро. Може да го измешате во муслите, или пак во некоја