Стоп за несоницата, грчевите во мускулите, нарушениот ритам во срцето …. со Хелиран Магнезиум

Ниското ниво на овој битен минерал може да предизвика нарушување во спиењето или симптоми кои може да го нарушат спиењето како: нарушен ритам на срце, мускулни грчеви, синдром на немирни нозе, конвулзии и анксиозност. Зголеменото внесување на магнезиум преку суплементи, може да помогне во спречување или намалување на овие симптоми.

Секојдневното внесување на зеленчук, особено листест, е идеален начин да ги задоволите вашите потреби за магнезиум. Но, ако имате недостаток на магнезиум, неговото внесување преку храна најчесто не е доволно за да се задоволат дневните потреби на организмот. Додатоците со магнезиум може да се најдат во различни форми.

magnesium-ziz

prodazni-mesta-nature-essential1 (2)