Во врска: Спротивностите сепак не се' привлекуваат

Сигурно веќе сте слушнале дека во љубовта спротивностите се привлекуваат, но најновите истражувања го потврдуваат тоа што одамна сите го знаат, дека ова тврдење сепак не е вистина.

Клучот на долговечноста и среќата на љубовните врски се крие токму во сличностите. Во ред, и спротивностите на почеток можат и тоа како да се привлечат, но речиси немаат можност да опстанат.

Во новото истражување анализирани се обрасци кои влијаат на успехот на љубовните врски, а учествуваа повеќе илјади парови. Јасно е воочено дека поголем успех имале паровите кои имале слични интереси. За разлика од нив, паровите кои имале спротивни интереси често не се согласувале, а тоа секако влијаело на квалитетот на нивната врска.

Како што истакнуваат експертите, спротивностите на почетокот може да бидат многу привлечни, бидејќи се предизвикувачки, но долгорочно се извор на проблеми и таквите врски тешко можат да опстанат.