Спремете се за летото, експесен тренинг за витка линија

Доколку не сте вежбале редовно во текот на годината, еве еден предлог за брзи резултати пред летните одмори.

Програмата подразбира активирање на сите групни мускули во текот на секој тренинг и обврзувачки кардио активности на крајот во траење од 30 минути.

Целиот тренинг трае околу 90 минути.

Загревање : 10 минути на лента или велосипед и потоа протегнување.

1.Чучњеви (15 повторувања)

2. Женски склекови (максимален број на повторувања)

3. Подигање на карлицата (20 повторувања)

4. Трицепс вежби (15 повторувања)

5. Исчекор во движење (20 чекори)

6. Сите стомачни мускули (20 повторувања)

7. Издржување – столица (45 секунди)

8. Качување на карпа 60 см, (30 пати)

9. Удирање со нога во вреќа (по 10 удари)

10. Издршка на подлактица (45 секунди)

Тренингот се работи по кружна метода. Паузите помеѓу вежбите се 10 секунди, додека на крајот на кругот е 2 минути. Правете од 3 до 4 круга.

Кога овој дел од тренингот ќе се заврши, следува кардио тренингот. Со лента или ски-тренажерот со умерен интензитет околу 30 минути. На крајот на тренингот правиме истегнување и опуштање.

Ваков тип на тренинг мора да биде проследен и со соодветна ниско-калорична и здрава исхрана.