Спирулина против мамурлак

Спирулина ги намалува лошите ефекти од прекумерно пиење.

После  пиење многу алкохол во релативно кртко време, утредента  се јавуваат неподносливи  главоболки и мачнина кои се последица  на дехидратација и недостаток на витамини и минерали. 10 или повеќе таблети спирулина и 2 чаши вода може да ги намалат лошите ефекти од прекумерното пиење следниот ден.

Водата го хидрира организмот,  а спирулината додава минерали, витамини и протеини со што се надополнуваат истрoшените резерви на телото.