Спирулина, моќен тоник за имуниот систем

Спирулината на импресивен начин го стимулира и зајакнува имуниот систем.

Бројни медицински студии покажуваат дека спирулината не само што го зајакнува имунолошкиот систем , туку  и го стимулира организмот да создава нови клетки. Спирулината ја забрзува продукцијата на анти-тела, протеини кои се борат против инфекции и други клетки кои го подобруваат имуниот систем и ја подобруваат заштитата од разни инфекции, вируси, хронични болести и рак.

Составните делови на имуниот систем како Т-клетките, матичните клетки од коскената срж, жлездите од слезината и тимусот исто така покажуваат појачана активност.

Научници од Јапонија имаат направено неколку истражувања во кои покажуваат дека прочистен ексракт од спирулина го успроува ширењето на ХИВ вирусот ,херпес,грип, заушки и мали сипаници.

Спирулна е богата со фитонутриенти како Фикоцианин ,Бетакаротенот, полисахариди и железо.

Spirulina San Sebastian може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии, Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчетo КУПИ ВЕДНАШ

Повелете со нарачка на 02 3218 821

Фикоцианин. Во една студија група луѓе, две недели биле третирани со фикоцианин, групата покажува зголемена активност на лимфниот систем и забрзано создавање на бели крвни зрнца(лимфоцити)  . Генерална функција на лимфниот систем е да се одржи  здравјето на органите  во телото, штити од рак, чиреви, крварење на хемороидии други болести. Овие резултати укажуваат дека фикоцианинот дејствува не со директен напад на ракот туку со јакнење на отпорноста на организмот преку лимфниот систем.

Во друга студија кинески каучници докажуваат дека фикоцианинот стимулира хематопоеза(создавање на крв) и стимулација на хормонот еритопоетин ЕПО.  ЕПО се создава во здрави бубрези и ги стимулира матичните клетки од коскената срж да ствараат нови бели крвни зрнца. Студијата исто така покажува дека фикоцианинот стимулира да стварање ан нови бели крвни зрнца  дури и кога матичните клетки од коскената срж се оштетени од токсични материи или радиација.

Полисахариди. Повеќе студии во светот покажуваат дека полисахаридите стимулираат создавање на антитела и Т-клетки (клетки кои се одговорни за борба против разни инфекции)

Бетакаротен. Како моќен анти оксидант го јакне имунитетот и се бори против хронични инфекции и вируси . Бројни научни студии покажуваат дека бетакаротенот има антикацерогено својство и го смалува ризикот за заболување од рак

Железо– железото е потребно за стварање здрави црвени крвни зрнца, и за зајакнување на имунитетот.

Спирулината ги потиснува  лошите бактерии  e-coli и Candida, а ги стумулира добрите бактерии  како lactobacillus и bifidobacteriа кои се добри за флората . Lactobacillus бактеријата, во цревата делува на три начини : подобро варење и абсорбција на храната, штити од инфекции и го подобрува имуниот систем.

Spirulina San Sebastian може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии, Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчетo КУПИ ВЕДНАШ

Повелете со нарачка на 02 3218 821