Што е добро да пиеш после прележување на Коронавирусот?

Новата варијанта на коронавирусот ја помина „на нога“, малку те болеше главата, само еднаш крена температура и за неколку дена сосем оздраве.

Затоа сега си лабав и си тераш како ништо да не било? Немој!

Коронавирусот е крајно подмолен, а каталогот од атипични симптоми секојдневно расте. Истите може да се јават и 6 месеци после боледувањето иако во моментов се чувствуваш добро.

За да не се соочиш со ненадејни вртоглавици, да не се задушуваш додека пешачиш, да не ти паѓа концентрацијата на работа, продолжи го лекувањето со Spirulina San Sebastian најмалку 3 месеци.

Spirulina San Sebastian е 100% природна алга што ќе ти помогне целосно да закрепнеш и да зајакнеш од вирусот, без да осетиш било какви пост-ковид симптоми.

Нејзиниот неверојатен состав делува речиси на сите пост-ковид состојби со кои се соочуваат пациентите како исцрпеност, недостиг на енергија, паднат хемоглобин, тахикардија, дијареа и останати.

Секое брзо закрепнување од Коронавирусот е потврда за ефикасноста на твојот имунолошки одговор. Но, имај на ум дека твојот имунитет е истрошен токму поради оваа добиена битка. 

Коронавирусот прави пустош во организмот и само со Spirulina San Sebastian вистински ќе си дојдеш на себе и ќе се заштитиш за да не се разболиш одново.

Како Спирулината делува на пост-ковид симптомите?

Пад на енергија – 63% од составот на спирулината го чинат протеините кои се биолошки комплетни, составени од сите есенцијални и неесенцијални аминокиселини кои ќе те снабдат со енергијата што ти недостасува.

Исцрпеност – спирулината ги содржи речиси сите витамини и минерали во совршено избалансиран размер. Предничи во однос на витамините од Б групата, но содржи и доволно витамин Ц и К. Од минералите располага со железо, калциум, цинк, селен, магнезиум, фосфор, јод, магнезиум. Ваквото нутритивно богатство поттикнува обнова на оштетените клетки, но и зајакнување на целокупниот организам.

Срцеви аритмии – спирулината ги содржи најпотребните омега-3 и омега-6 есенцијални масни киселини, вклучувајќи ја и ГЛА – гама линолеинска киселина која е многу ретка, а многу важна за работата на срцето.

Гадење – спирулината изобилува со хлорофил, тоа е ретка состојка која по состав е слична на хемоглобинот во крвта, а која целосно го прочистува организмот.

Анемија – спирулината содржи дури 23 пати повеќе железо од спанаќот кое е целосно биоразградливо, па телото целосно го искористува.

Дигестивни тегоби – спирулината е 95% сварлива бидејќи има меки ѕидови и затоа инстантно го олеснува варењето на храната и празнењето на цревата. Таа поттикнува пораст на добрите бактерии во стомакот и на тој начин го враќа баланост во цревната микрофлора.

Намалена интелектуална способност – комбинацијата од фикоцијанин, витаминот Б12, ретката гама линолеинска киселина, аминокиселината леукоцин во составот на спирулината се добитна комбинација за мозокот и неговото нормално функционирање.

Листата на симптоми не завршува тука, но не завршуваат ниту бенефитите на оваа чудотворна алга која важи за најмоќна и најкомплетна храна во светот.

Во природата не постои замена за спирулината, бидејќи концентрацијата на хранливите материи што ги содржи не се споредуваат со ништо.

Го зајакнува имунитетот, го прочистува организмот, го обновува, го подмладува телото и однатре и однадвор и штити од болести благодарение на антиоксидантите кои се конфронтираат со слободните радикали постојано, секојдневно, неуморно.

Пиј ја редовно спирулината на San Sebastian и закрепни докрај!

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/kategorija/san-sebastian/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот

*(Достава до домашна адреса со брза пошта)