Шокантен експеримент кој ни ја претставува количината на отров во 400 цигари !

Погледнете го овој шокантен експеримент направен со прирачни средства кои симулираат пушење на 400 цигари. Истражувачот направил импровизирана направа која вовлекува чад на цигара во сад од еден литар со вода.

Во рок од три и пол часа, симулирал вовлекување на една штека цигари во таа вода, наместо во белите дробови. Потоа, водата ја ставил на варење да испари, а резултатот погледнете го во видеото.