Шок есенски диети – 3 кг за 3 дена

Со овие драстични диети може да се загуби и’ до 3 килограми за три дена.

Шок диета со грозје

Се јаде само зрело грозје и тоа еден до два килограми дневно. Диетата може да се држи најмногу една недела.

Шок диета со јаболки

Се јадат само јаболки. Единствена варијанта: јаболките мора да се сварени, но без шеќер и со се’ лушпата.

Шок диета со млеко и овошје

Се пие еден литар млеко дневно и се јаде 700гр. овошје. Диетата можете да си ја дозволите два дена во една седмица, во период од неколку весници.