Лук лек против брадавици

Свежо чешне лук ситно исецкајте го и ставете го на брадавицата, а претходно тој дел намачкајте го со несолена свинска маст или маст од гуска. Потоа се става фластер кој ќе го фиксираат лукот.

Процесот се повторува секојдневно, додека брадавици не исчезнат. Исто така, кожата околу брадавиците може да се прикрие со внатрешниот дел од банана и на тоа директно се истура сок од лук. После тоа, исто така се става фластер . Ова е прави секојдневно додека брадавицата не исчезне. Најчесто се неопходни седум до десет дена.

Кликни за повеќе информацииbaner-prodazni-mesta