По рецепт на Џејми Оливер: Домашен сладолед од јагоди за 45 секунди

Познатиот готвач Џејми Оливер го споделува рецептот за вкусен домашен сладолед кој се подготвува во неколку чекори.

Нека не ве збуни пијалакот кој славниот готвач го употребува во оваа видео-презентаација (Pimm’s), кај нас тешко ќе го најдете, но не се оптоварувајте поради тоа- вермут е одлична замена.

Доколку сладоледот го сервирате и на најмалите членови на семејството, слободно прескокнете го алкохолот во него.

На ист начин сладолед може да се подготви и, наместо со јагоди, со банана.