Очи кои заведуваат со холографски сјај … нов „мејк ап“ тренд

Откако познатиот „Шанел“ не воодушеви со својата нова колекција на висока мода за пролет 2014 година на модната недела во Париз, во иста мера не шармираше и Питер Филипс, кој се крие зад прекрасните „магии“ кои беа изведени на моделите.

sminka 1

Во текот на целата ревија беше впечатлив изгледот со светки под очите, кој сигурно на многумина им остана во сеќавање. Токму очите беа во центарот на оваа во основа многу едноставна и свежа шминка.

sminka 2

Класичното, дебело нанесување на црниот туш збогатено е со нанесувањето на впечатливите светки по должината на долните трепки, а за да биде ефектот поголем тие се аплицирани во различни големини.

Ако ви се допаѓа холографскиот сјај, слободно инспирирајте се за некои од следните излегувања, бидејќи овој поглед воодушевува.