Облоги за отечени нозе и зглобови со домашна лозова ракија и магдонос (100% ефикасен)

Потребни состојки:

  • 1 рака сува коприва (само лист)
  • 1 рака сув магдонос (само лист)
  • 1 литар лозова ракија

Подготовка:

Сите состојки се ставаат во стаклена тегла, па убаво затворена се остава 15-20 дена на топло место. Секојдневно теглата треба да се промешува.

По изминатиот период, ракијата се процедува, и се користи како облога за отечени зглобови.