Направете сами уникатен чај!

Сте присуствувале ли некогаш на чајанка за возрасни? Тоа е едно интересно искуство за вистински гурмани, креативци и уметници. Изобилува со разни мириси и вкусови, па ако сакате да приредите нешто таква на следното собирање, сигурно вашите пријатели многу ќе се изненадат. Уште поубаво, ако сами ги направите чаевите. Како? Еве неколку комбинации на богати вкусови кои може да ги комбинирате и мало упатство за употреба!

Потребен материјал:

  • Мек картон во различни бои
  • Кесични за чај
  • Различни видови чај
  • Лепак
  • Ножици

РЕЦЕПТИ:

КОРЕН ОД ТАСЕВ БИЛЕ + ПЕПЕРМИНТ

1111111111111111

ЛИМОНОВА ВРБИНКА + ПЕПЕРМИНТ + ЃУМБИР + ЗЕЛЕН ЧАЈ

22222222222

ПУПКИ ОД РОЗА + ЛАВАНДА + КОРЕН ОД ТАСЕВ БИЛЕ + БЕЛ ЧАЈ

333333333333

МАГДОНОС + ЛИМОНОВА ВРБИНКА

4444444444

НАЧИН НА ИЗРАБОТКА НА КЕСИЧКИТЕ

Секоја кесичка ја полните со чај со рецептот, превиткувате и затворате со хефталка а потоа лепите етиката (предлог: со порака) од мекиот картон во слободна форма

 000000000000