Намали ги брчките на кожата без креми против брчки

Кога нивото на колаген е високо, твојата кожа е помазна, поцврста и еластична. Како што старееш и нивото на колаген се намалува, а ќе забележиш и некои промени на твојата кожа.

За жал, ние не можеме да ги измерите нивото на колаген. Сепак, можеме да забележиме видливи знаци на стареење на нашата кожа за да се примети дека нивото на колагенот е во опаѓање во нашето тело.

Првите брчки на лицето се показател дека кожата ги троши своите последни резерви на колаген.

Со појавата на првите брчки пред да започнете со нанесување на секакви креми или практикување на било какви козметички третмани треба да започнете со потхранување одвнатре на вашето тело, вашата кожа со морски колаген.

Постојат докажани научни примери кои покажуваат позитивна корелација помеѓу оралните додатоци на колагенот и придобивките против стареење.

Студија спроведена на 70 жени на возраст од 40 до 60 години ги истражи придобивките од орален внес на морски колаген за хидратација на кожата, еластичност и брчки.

35 жени дневно пиете по 10ml секој ден морски колаген, а останатите 35 жени земале плацебо. По 12 недели или поточно на крајот од студијата, жените кои користеле колаген забележале видливи подобрувања во хидратацијата на кожата, намалување на брчките и еластичноста на нивната кожа.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/collagen

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)