Најдобрите 3 природни лекови за сите типови на рак: Шитаке печурки, каша од хељда, чај од цвет од компир…

Рак- чумата на 21 век со која се избориле храбро многу наши читатели. Во продолжение ви презентираме 3 многу ефикасни природни лекови кои треба да ги практикуваат лица кои боледуваат, успешно се избориле со оваа болест и здрави лица како превенција од сите типови на канцерогени заболувања.

Најдобрите 3 природни лекови за сите типови на рак:

  • Каша од Хељда –Треба почесто да се јаде каша од хељда таа го чисти организмот од тумори.
  • Чај од цвет од компир – Набавете цвет од компир и сварете чај. Тој ги лечи онколошките болести. Чајот се подготвува на следниов начин: три лажици цвет од компир се стават во тегла и се прелеваат со 1,5 чаша врела вода. Нека стои поклопено 3 часа. Пијте 3 пати дневно по пола чаша од овој чај.
  • Шитаке печурки – Јапонските печурки Шитаке ги нарекуваат ликвидатори на туморот. Велат дека оној кој барем еден месец годишно секојдневно користи Шитаке не може да има никаков тумор. Печурките може да ги внесувате како додаток во исхраната како суплемент (во форма на природни капсули).

Богати со витаминот Д и витамини од Б групата (Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б11, Б12), Шитаке печурките содржат голема количина на калциум, фосфор, железо, калиум, натриум и други минерали. Од Шитаке печурката е изолиран еритаденин, кој го намалува холестеролот во крвта и помага при решавање кардиоваскуларните проблеми. Го намалува холестеролот за неверојатни 45 % и значително помага во намалување на тежината и одржување на енергијата на телото што допринесува за дополнителната заштита од вируси и инфекции.

Главната тајна на овие чудотворни печурки е превенцијата од малигните заболувања и неверојатната моќ на запирање на растот на тумороидните клетки. Со потекло од Јапонија, Шитаке печурката е позната и како храна на долговечноста, а уште ја нарекуваат и „царска печурка“ .

За лековитоста на Шитаке печурките биле запознаени уште од дамнешни времиња. Најстариот запис за искуствата на традиционалната јапонска медицина датира од 199 година кога царот Chuai на поклон од домородните племиња добил токму Шитаке печурки. Најистражуваната и најпознатата супстанца изделена од Шитаке печурката се вика лентинан. Овие соединенија се, всушност, сложени шеќери, полисахариди и нивното дејство им помага на одбранбените ќелии на заболениот организам да ги уништат ќелиите зафатени од рак.

Покрај како дополнителна терапија Шитаке печурката е одличен додаток во исхраната како превенција од болестите на модерното време. Медицината докажува дека здравјето може да се подобри, и тоа не само преку усовршувањето на хируршките, хемотераписки и радиолошки третмани, туку и со зголемено користење на антитуморските материи кои содржат лековитите Шитаке.

Современата фармацевстка индустрија внимателно ги селектираше вредностите на Шитаке печурката создавајќи производ во форма на капсула за секојдневно лесно конзумирање на вредностите на оваа чудотворна печурка како здрав додаток во исхраната, превенција и бесценето вложување во нашето здравје.

shitake

НАШ ПРЕДЛОГ:

Nature Essential – Shitake (ШИТАКЕ)

Шитаке “чудото од печурка”  во Јапонија и Кина се користи 6000 години, и преставува симбол за долговечност и добро здравје. Шитаке печурките го штитат организмот од напади на вируси и инфекции, го зајакнуваат и подобруваат имонолошкиот систем, го намалуваат холестеролот за дури 45%, помагаат во борба против ракот, ја подобруваат работата на срцето.

Продажни места на производите на NATURE ESSENTIAL:

  • Во сите аптеки на ЕУРОФАРМ
  • Во сите КОСМО – ТИНЕКС ДРОГЕРИИ
  • Во сите ДМ маркети/дрогерии
  • Во сите продавници на МАРВИК  – ЗДРАВА ХРАНА и во сите подобро снабдени аптеки низ  Македонија.

Производите на NATURE ESSENTIAL може да ги нарачате на телефонскиот број 02 3218 821 и истите да ви бидат доставени на Вашата домашна адреса за најдоцна 48 часа.