Најдобар избор на здрава храна

И здравата храна стана тренд, но барем е тренд кој ќе ни донесе квалитетен живот. Но, како и сите трендови, има тенденција да се менува, па во текот на годината актуелни се различни производи. Еве неколку што од одредени причини треба секогаш да бидат присутни во вашата исхрана.

1

Цедени сокови – Цедените сокови од свежо овошје и зеленчук се вистински погодок за секое време во годината.

2

Бадемово млеко – замислете каков вкус ќе му даде на вашето утринско кафе или чај?

3

Чиа семки – фантастични, интересни и здрави

4

Пченична трева – „само“ огромен извор на витамини, протеини и аминокиселини. Толку.

5

Алги – земете ја за пример спирулината – богатство од протеини, витамини, аминокислеини и фитонутриенти. Лек за сѐ.

6

Кокосово масло –и за слатко и за солено. Замислете си го вкусот на колачи со кокосово масло. Егзотика!

7

Кефир – исто како обичен јогурт со X 1000 придобивки