Моќна фузија на три минерали за помалку грижи и поздрав живот

Минералите се едни од најважните состојки за правилно и нормално функционирање на илјадници физиолошки процеси во твоето тело.

Присатни се во храната што секојдневно ја јадеш, но докажано е дека модерните мерки во агрикултурата ја осромашуваат почвата и плодовите со кои се храниме денес се со помала содржина на витамини и минерали, отколку во минатото.

Затоа ако сакаш да си сигурен дека внесуваш доволно минерали во твоето тело,за тоа да може непречено да функционира, а ти секогаш да се чувствуваш здраво и витално, потребно е секојденвната исхрана да ја дополниш со квалитетни додатоци во исхраната.

Nature Essential Калциум Магнезиум и Цинк, е висококвалитетен додаток во исхраната, и само една таблетка на ден ќе обезбеди доволен внес на овие најважни минерали во твоето тело.

Комбинацијата на магнезиум и цинк, може да го зголеми твојот имунитет, а истовремено да го намали воспалението во телото.  Редовното земање на магнезиум успешно ја намалува инфламацијата преку намалување на воспалителните медијатори, а го намалува и С-реактивниот протеин.

Цинкот е еден од најважните минерали за нормална функција на имуниот систем, и се препорачува да се зема во поголеми дози доколку забележиме пад во имунитетот, или сме настинати.

Суплементрањето со цинк може да ти помогне побрзо и полесно да се избориш со инфекцијата во твоето тело, а во случај на повреда доведува и до побрзо заздравување на раните.

Со научни студии е докажано и дека магнезиумот и цинкот влијаат и врз функцијата на нервниот систем и можат да ја намалат анксиозноста и да го подобрат расположението.  Магнезиумот делува смирувачки и ако се зема навечер ќе ти помогне да се опуштиш и да имаш поквалитетен сон.

Ова моќно комбо на минерали, во повеќе научни студии успешно го намалило покачениот шеќер во крвта кај испитаниците кои земале магнезиум и цинк, во споредба со оние кои земале плацебо.

За магнезиумот било докажано и дека ја зголемува способноста на човечкото тело за користење на исулинот, хормон кој е неопходен за одржување на нормално ниво на шеќер.

Доколку имаш проблеми со коските, тогаш овој бленд на три минерали би бил идеален избор за тебе, би можел да ги намали твоите грижи, и да ти помогне за оптимално здравје на твоите коски.

Коските во твоето тело постојано се обновуваат и затоа е важно со својата исхрана да внесуваш доволни количини на минерали, особено на калциум кој ќе обезбеди секогаш да имаш здрави и цврсти коски.

Комбинацијата на Магнезиум,калциум и цинк помага за:

  • Посилен имунитет
  • Подобро расопожение
  • Подобро регулирање на шеќерот во крвта
  • Поцврсти и здрави коски
  • Поголемо чувство на опуштеност
  • Подобар сон

Ако се сакаш себе и го сакаш своето здравје нема што да чекаш, пробај го Nature Essential Калциум Магнезиум и Цинк уште сега!

Пробај уште денес!

Направете брза онлајн нарачка – Кликнете на следниот линк: https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-kalcium-magnezium-cink/

Калциум, Магнезиум, Цинк може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на Cosmo – Tinex, dm – дрогерии сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)