Месечен хороскоп – Овен … што предвидуваат за Вас ѕвездите во месец декември

Во согласност со добрата ориентација на нови работни потези, делувате многу поттикнувачки на својата околина. Вашите оптимистички ставови влеваат голема надеж во заеднички или партнерски успех.

Самодовербата и позитивниот тренд кој го следите, ви носи извонредна шанса за забрзан работен напредок и нова афирмација. По големото залагање, ќе следи адекватна награда или признание од вашите соработници. Со гордост и без лажна скромност обележете го својот професионален успех.

Во периодот од 05. Декември, ве очекува додатен прилив на креативна енергија, добри можности и подобрување на условите. На крајот на месецот, нагласени се и различни средби или контакти со странство. Ќе ве следи факторот на среќата, но покажете дека имате добра волја и вистинска смисла за креирање на долгорочен успех. Делувате многу привлечно и инспирирани сте за нова емотивна улога, љубовна романса или страствена врска. Новите настани внесуваат мал немир во вашиот семеен или љубовен живот.

Под влијание на силните емоции често го менувате вашето расположение или одлуки. Но, бранот на нови и насобрани емоции, претставуваат пат до заедничка среќа. Важно е да го направите вашиот партнер среќен или да чувствувате взаемна корист. Во перспектива на љубовта, доброто со добро се враќа. Имате впечаток дека лесно ги освојувате различни личности кои го поттикнуваат вашето емотивно внимание.

Доколку сте млади и слободни, уживајте во новите средби во согласност со своите емотивни потреби. Слободно изместете ги некои досегашни граници и воспоставите нови критериуми на вредности во заедничкиот или љубовен живот.

ПРЕДЛОГ – Присуството на Сонцето и Меркур во деветтиот, со поволни приливи на Венера во вашето десетто поле, претставуваат извонредна комбинација на посакуваното и оствареното во различни правци. Нека емоциите ве поттикнат на позитивни мисли, креативност и голема акција – потпрете се на вашите силни чувства. Емотивниот занес или врска ви гарантира комплетно задоволство, не ја испуштајте вашата „идеална прилика“.Позитивното влијание на Јупитер, Уран и СМЧ, можат да предизвикаат изненаден успех, добивка или тивко одекнување на некои „таинствени ситуации“. Посебно „необични промени“ донесува присуството на Марс во седмото и Плутон во десеттото поле.