10 причини зошто е неопходен морскиот магнезиум

Магнезиумот можеби не е хранлива состојка за која многу мислите, но, за да функционира секој орган во телото, потребен е магнезиум. Иако може да се најде магнезиум во широк спектар на храна, многумина од нас (до 80%, според д-р Акси) не добиваат доволно и се јавува недостаток од магнезиум, кој може да резултира со тешки последици.

Dr. Viton Marine Magnesium
Нашето тело целосно го апсорбира магнезиумот благодарение на неговата природна форма, која се крие во морската длабочина на Ирското Море, поточно од минералното богатство на морска зелена алга, позната како морска марула.
Неговата моќна форма која доаѓа од длабочините на морето, го прави неверојатно ефикасен за многу здравствени услови. Магнезиумот е важен минерал кој му е потребен на телото за да ги одржи нормалните мускулни и нервни функции, да има здрав имунолошки систем, да го одржува срцевиот ритам и да изгради силни коски.

Dr. Viton Marine Magnesium е неопходен за:
Релаксација на мускулите;
Здраво срце;
Одржување на добра состојба на нервниот систем;
Регулирање на употребата на калциум и други минерали во телото;
Формирање на здрави коски и заби;
Регулирање на хранливи материи во метаболизмот како што се протеини, нуклеински киселини, масти и јаглехидрати;
Регулирање на производството на холестерол;
Производство на енергија;
Регулирање на нивото на инсулин;
Одржување на структурното здравје на клеточните мембрани во телото;