Стопи се со зелен чај

Многупати досега сме се увериле дека природата е чудотворна и дека нејзините производи можат да ни помогнат за многу проблеми, но кога се во прашање антибактериските својства, тука природата навистина блеска. Еден од најдобрите природни антибиотици е екстрактот од зелен чај. 

Зелен чај

Зелениот чај е пијалак кој, после водата, го пијат најмногу луѓе на планетава. Една од активните состојки на зелениот чај е epigalokatehin galat (EGCG), за кого истражувањата покажаа дека е многу силен борец против одредени орални бактерии.

Бидејќи е познат и по својата способност да ги разбие и масните клетки во организмот, зелениот чај е одличен  природен антибиотик и би требало да стане дел од вашата секојдневна исхрана.

Зошто екстракт од зелен чај?

Според видео на „Daily Mail“, зелениот чај се разликува од другите три видате – црн и бел чај – кога станува збор за тоа како се обработуваат листовите. Оксидацијата е многу променлива меѓу сите нив; видеото го докажа фактот дека зелениот чај е уникатен, бидејќи, за разлика од другите споменати чаеви, нема повторна или оксидација на листовите.

Како резултат на тоа, зелениот чај се смета за пијалок кој постои во најчиста форма. Зелениот чај или green tea се состои од неферментирани листови од растението Camellia sinensis.

Зборот „зелен“ не се однесува на бојата, туку на „необработеноста“, така што сите активни материи се сочувани. Зелениот чај има докажани антиоксидативни својства.

Истражување

Според студија во American Journal of Clinical Nutrition, учесниците кои пиеле чај кој бил збогатен со екстракт од зелен чај, изгубиле повеќе повеќе телесни масти, отколку оние кои пиеле друг чај кој немал  екстракт од зелен чај.

Зошто? Зелениот чај е богат со катехини, кои се анти-воспалителни и може да помогнат во борбата против ракот, а неодамнешните истражувања сугерираат дека неговите состојки влијаат на нивото на масти. Со други зборови, катехините можат да ви помогнат да согорите екстра калории, додека согорувате и масни наслаги.

Nature Essential Зелен Чај Екстракт можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-zelen-caj-ekstrakt/

Nature Essential Зелен Чај Екстракт можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)