Лекувајте ја остеопорозата со калциум и витамин Д

Меѓународниот тим од истражувачи забележале дека постои евидентен недостаток на загриженост, во врска со веројатноста за сериозни, дури и опасни по живот, фрактури. Сето тоа соодвејствува со реалните проценки, дека секоја жена над 50 години се соочува со фрактура, како резултат на болеста.

Прв чекор кон заштитата е здравиот доживотен стил, како и некои лекови и додатоци во исхраната, кои служат за превенција на остеопорозата.

Првичната фрактура понекогаш го зголемува ризикот и за други последователни фрактури. Ризикот за болеста е најголем кај повозрасните жени, оние кај кои болеста веќе била присутна во семејството, кај оние кои се послабо физички активни, и кај пушачи. Најчесто препораките на стручните лица, се базираат на поголемо внесување на калциум и витамин Д, редовно вежбање, избегнување на цигари и алкохол.

calc-ziz2

prodazni-mesta-nature-essential1 (2)