Колаген кој се пие може да ви ги измазни брчките

Колагенот е главна компонента на твојата кожа. Игра улога во зајакнување на кожата, претставува голем бенефит за еластичност и хидратација.

Како што стареете, вашето тело произведува помалку колаген, што доведува до сува кожа и формирање на брчки .

Сепак, бројни студии покажаа дека колаген пептидите или суплементи кои содржат колаген може да помогнат во забавување на стареењето на твојата кожа па така и ја намалува појавата на брчките, а истовремено ја хидрира кожата.

Во една студија во Англија , од вкупно 100 жени, 50 жените кои земале морски колаген како додаток во исхрана за 8 недели забележале дека нивната кожа веќе не е толку сува и дехидрирана,  а исто така се зголемила еластичноста на кожата во споредба со оние 50 жени кои не го земале додатокот.

Ефектите што ги намалуваат брчките преку суплементација на морскиот колагенот се покажале дека имаат способност да го стимулираат вашето тело самостојно да произведува колаген.

Покрај тоа, земањето на суплементација – додаток во исхрана може да го промовира производството на други протеини кои помагаат во структурата на вашата кожа, вклучително и еластин и фибрилин – клучни за задржување на еластичнота на кожата.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/collagen

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)