Како појадокот ќе ви ја намали тежината?

Се сеќавате ли кога ве учеа никогаш да не го пропуштате појадокот? Истражувањата покажуваат дека сепак старите биле во право

Зошто појадокот е толку важен?

Претходните истражувања покажуваат дека метаболизмот работи најефикасно рано наутро, така што помали се шансите храната да се складира како масно ткиво.

Но, не значи дека ако го почнете денот со крофна со 700 калории автоматски ќе изгубите килограми. Наместо тоа, консумирајте големи, балансирани оброци богати со протеини- јајца, јогурт или месо. Па, ако имате потреба завршете го оброкот со нешто благо.

Внимавајте, за време на ручекот внесувајте помалку калории, а истото важи и за вечерата.