Како да запрете срцев удар за една минута?

Дали сте знаеле дека можете да го запрете срцевиот удар уште во нејзините корени, со оваа едноставна, но неверојатна и чудесна моќ на црвениот пипер? Вистина е. Црвениот пипер всушност може да го спречи срцевиот удар за точно 0 секунди!

Како да го употребите црвениот пипер за брзо спречување на срцев удар?

Познати исцелители како д-р. Џон Кристофер и д-р.Ричард Шулце (и двајцата доктори по натуропатска медицина) ги докажаа пофалните зборови за црвениот пипер. На пример, д-р. Џон Кристофер изјави : „За 35 години пракса и работа со луѓе и предавање, никогаш не сум изгубил пациент од срцев удар, а причината за тоа е каде и да влезам, доколку тие се уште дишат, им подготвувам шолја чај од црвен пипер (лажичка со црвен пипер во шолја со топла вода и за неколку минути чајот е готов)“.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Треба да се напомене дека овие луѓе, и многу други исцелители како нив, зборуваат од лично искуство, а не шпекулираат кога се однесува на оваа моќна билка. Значи кои се најдобри практики за користење на црвениот пипер врз основа на гласови и искуства на оние кои всушност ги користеле?

Прво, црвениот пипер мора да биде најмалку 90.000 топлински единици или 90.000 (H.U.) единици за да биде во можност да го спречи срцевиот удар. Ако црвениот пипер е најмалку 90.000 единици и лицето е се уште свесно, препорачано е да се меша една лажичка црвен пипер во прав во една чаша топла вода (ова е во суштина „чај од црвен пипер“), и дајте му ја на лицето да ја испие.

Доколку лицето е без свест, тогаш препорачано е да користи тинктура или екстракт од црвен пипер, повторно со најмалку 90000 мерни единици и ставете две полни капки под јазикот како ударна доза. Како што е наведено од д-р. Кристофер, во 35 годишната пракса тој никогаш не изгубил пациент со срцев удар доколку пациентот се уште дишел додека тој доаѓал и ова му го препишува на црвениот пипер.

[rpi]

Други употреби на црвениот пипер

Една од најкорисните начини на употреба на црвениот пипер е како катализатор во други билни комбинации. Како општо правило, треба да се додаде на речиси сите билни комбинации со исклучок на оние кои се класифицирани како нервини (комбинации направени специјално за нервни проблеми). Поради тоа што има стимулирачки ефект врз организмот, ја забрзува циркулацијата, а со тоа предизвикува подобро варењето на храната, како и апсорпција. Поради тоа може да ја подобри или зголеми ефикасноста на практично секоја хербална формула. Всушност тоа често се користи на овој начин во формулите за артритис, разни женски проблеми, инфекции, срцеви или проблеми со циркулацијата, лаксативи, диуретици, чиреви, проблеми со тироидната жлезда, итн.

Хранлив профил на црвениот пипер

Црвениот пипер има најмалку 26 различни хранливи состојки! Тоа содржи минерали како цинк, селен, калциум и магнезиум. Таа исто така, содржи витамини како витамин А и витамин Ц. Покрај тоа изобилува со „сурови влакна“ и „диетални влакна“, како и јаглехидрати.

Црвениот пипер се чини дека е „нитро-глицерин“ од Бога кога станува збор за срцеви удари и би било паметно да не го напуштате домот без него.