Како да не ви „скапуваат“ јагодите и да траат до две недели

Се што треба да направите е мешавина од јаболков оцет и вода во размер 1:10. Во смесата, додадете ги јагодите и оставете ги во неа неколку минути. Потоа убаво измијте ги оставете ги на чиста кујнска крпа за да се исушат што подобро.

На крајот, ставете ги јагодите во замрзнувач, по што нивната свежина ќе потрае и до две седмици, а благодарение на јаболковиот оцет, ќе биде одложено нивното омекнување.