Храна која ќе ви помогне при менопаузата

Нутриционистите препорачуваат жените кои влегуваат во менопауза да внесуваат повеќе мешункаст зеленчук токму поради нивниот состав.

Мешункастиот зеленчук содржи многу калциум, калиум, железо и многу витамини кои ја спречуваат можноста од кршење на коските.

Освен овие благотворни супстанци мешунките содржат и сапонин, супстанца која е докажано дека спречува размножување на клетките на тумурот. Исто така овие намирници содржат и супстанци кои го чистат целиот организам од токсини.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ