Грашокот е најдобар лек против остеопорозата

Грашокот е високо ценет зеленчук, кој е богат со хранливи материи како што се витамини, минерали, протеини и шеќери. Овој зеленчук го зајакне имунолошкиот систем, а посебно се препорачува за луѓе кои се изложени на стрес или чувствуваат постојан, хроничен замор.

Истражувањата покажуваат дека од грашок зајакнуваат коските и се намалуваат симптомите на остеопороза, го чисти нашето тело и значително ја подобрува крвната слика.

Лушпата од грашок прилично тешко се вари, па луѓето кои имаат проблеми со варењето на храната, овој зеленчук треба да го користат излупен или да го испасираат.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ